אטרקציות בצד האסייתי של איסטנבול
מגדל הנערה – Maiden’s Tower (Kiz Kulesi)
מגדל הנסיכה הוא מגדל איקוני והיסטורי הממוקם על איון קטן במיצר הבוספורוס, ממש מול חופי אוסקודר בצד האסייתי של איסטנבול. יש לה היסטוריה מרתקת והפכה לאחד מציוני הדרך המוכרים ביותר של איסטנבול.
מקורותיו של מגדל העלמה מתוארכים לתקופות קדומות, עם אגדות וסיפורים שונים הקשורים לבנייתו. אגדה פופולרית אחת מספרת את סיפורו של מלך שבנה את המגדל כדי להגן על בתו מפני נבואה שהיא תירצח בהכשת נחש. עם זאת, הנסיכה הוכשה בסופו של דבר על ידי נחש שהסתתר בסלסלת פירות שנמסרה למגדל.
המגדל עבר מספר שיפוצים במהלך ההיסטוריה. המבנה הנוכחי מבוסס ברובו על העיצוב העות'מאני מהמאה ה-18. הוא מתנשא לגובה של כ-23 מטרים ויש לו צורה גלילית ייחודית. המגדל עשוי אבן ובראשו גג חרוטי ומרפסת תצפית.
במשך מאות שנים, מגדל העלמה שימש מטרות שונות, כולל מבצר הגנה, מגדלור ותחנת הסגר. כיום, הוא מתפקד כאטרקציה תיירותית פופולרית ומכיל מסעדה/בית קפה עם נוף פנורמי של הבוספורוס.
הגישה למגדל העלמה אפשרית באמצעות סירה, מכיוון שהוא ממוקם על איון קטן. ישנם שירותי סירה קבועים מאוסקודר ומקבאטס, ומבקרים יכולים גם לצאת לסיורים פרטיים בסירה כדי לקבל תצפית מקרוב על המגדל.
מצפה צ'מליג'ה (גבעת הכלות) – Çamlıca Hill (Büyük Çamlıca Tepesi)
גבעת Çamlıca המוכרת גם בשם גבעת הכלות, או בטורקית Çamlıca Tepesi, היא אחת הנקודות הגבוהות ביותר באיסטנבול, הממוקמת בצד האסייתי של העיר. זהו יעד פופולרי הן עבור המקומיים והן עבור תיירים בשל הנופים הפנורמיים המדהימים של איסטנבול וסביבתה.
גבעת Çamlıca ממוקמת ברובע Üsküdar, בצד האסייתי של איסטנבול. הוא מציע נופים עוצרי נשימה של הבוספורוס, הצד האירופי של איסטנבול, וציוני הדרך האיקוניים הפזורים ברחבי העיר. בימים בהירים תוכלו אפילו להציץ באיי הנסיכים בים מרמרה.
גבעה כוללת שני מרפסות תצפית עיקריות שבהן המבקרים יכולים ליהנות מהנופים הפנורמיים. Büyük Çamlıca (Çamlıca הגדולה) ו-Küçük Çamlıca (Çamlıca הקטנה יותר) הן שתי הגבעות המרכיבות את גבעת Çamlıca. לכל גבעה יש נקודת תצפית משלה עם טרסות צפייה ומשקפת, המאפשרות למבקרים להתפעל מהנוף וללכוד תמונות בלתי נשכחות.
גבעת Çamlıca מציעה יותר מסתם נופים עוצרי נשימה. האזור מטופח עם גנים מעוצבים להפליא, שבילי הליכה ואזורי פיקניק, מה שהופך אותו למקום פופולרי לטיולים נינוחים ולטיולים משפחתיים. בנוסף, ישנם בתי קפה ומסעדות שבהם המבקרים יכולים להירגע וליהנות מכיבוד תוך כדי התבוננות בנוף.
גבעת צ'מליקה קסומה במיוחד במהלך השקיעה ובלילה כאשר אורות העיר מאירים את קו הרקיע. אנשים רבים מבקרים בגבעה בתקופות אלה כדי לחזות בנופים המרתקים כשהשמש שוקעת מעל איסטנבול.
כדאי לדעת השם גבעת הכלות ניתן למקם בשל כמות הזוגות המגיעים למקום ביום חתונתם כדי להצטלם על רקע הנופים המדהימים
ארמון בילרבי (Beylerbeyi Palace)
ארמון ביילרביי הוא ארמון עות'מאני מעולה מהמאה ה-19 הממוקם בצד האסייתי של איסטנבול, טורקיה. הוא הוזמן על ידי הסולטאן עבדולעזיז והושלם בשנת 1865. הארמון שימש כמעון קיץ עבור הסולטאנים ואירח אורחים מכובדים, כולל נכבדים זרים.
מתחם הארמון מורכב מכמה מבנים מחוברים זה לזה, כולל הארמון הראשי, אזור ההרמון והסוויטות האימפריאליות. הארמון המרכזי כולל אולמות קבלה מרווחים, אולם טקסים וחדרים פרטיים לסולטן ולמשפחתו. אגף ההרמון מאכלס את המגורים הפרטיים לנשות הארמון, כולל נשות הסולטן ופילגשיו. הסוויטות הקיסריות שימשו לאירוח של נכבדי חוץ.
כיום, ארמון ביילרביי פתוח לציבור כמוזיאון, ומאפשר למבקרים לחקור את חללי הפנים המפוארים שלו וללמוד על ההיסטוריה שלו. הארמון מציע סיורים מודרכים, המספקים תובנות על חיי הסולטאנים העות'מאניים ועל המורשת האדריכלית של התקופה. זוהי אטרקציה פופולרית הן עבור המקומיים והן עבור תיירים המבקשים לטבול את עצמם בהיסטוריה העשירה של איסטנבול ולחוות את הפאר של האימפריה העות'מאנית.
פסל השור בקאדיקוי – Kadikoy Bull Statue (Kadikoy Taurus)
הוא נקודת ציון בולטת הממוקמת ברובע קדיקוי שבצד האסייאתי.
פסל השור הוא פסל ברונזה העומד כסמל של כוח, כוח וחיוניות ומשמש כנקודת מפגש פופולרית וכנקודת התחלה של מרבית הסיורים המתקיימים ברובע.
פסל השור המודרני בקדיקוי נוצר על ידי הפסל הטורקי עלי האדי ברא בשנת 1970. הוא הוזמן לציון יום השנה ה-50 לייסוד הרפובליקה של טורקיה. הפסל הפך במהרה לסמל אהוב של הרובע, המייצג את האנרגיה התוססת והמורשת התרבותית שלו.
פסל השור Kadikoy הפך לנקודת מפגש אייקונית ומקום מפגש של מקומיים ומבקרים כאחד. הוא מוקף במספר רב של בתי קפה, מסעדות וחנויות, מה שהופך אותו לאזור תוסס והומה. מיקומו המרכזי של הפסל בקדיקוי הופך אותו גם לנקודת התייחסות נפוצה לניווט ברובע.
תחנת רכבת היסטורית – חיידר פאשא (Haydarpaşa Tren Garı – Haydarpasa Train Station)
תחנת הרכבת Haydarpaşa נבנתה בין השנים 1906 ו-1908 על ידי האדריכלים הגרמנים אוטו ריטר והלמוט קונו. הוא הוזמן על ידי הממשלה העות'מאנית לשמש כקצה המזרחי של מסילת הרכבת איסטנבול-בגדד, פרויקט רכבת גדול שמטרתו לחבר את איסטנבול עם בגדאד, עיראק. לתחנה היה תפקיד מכריע בהקלת הסחר והתחבורה בין אירופה לאסיה.
בניין התחנה כולל חזית מפוארת המעוטרת בעמודים יוניים וקורינתיים, המעניקים לו מראה מלכותי. הגג מכוסה רעפים אדומים, ומגדל השעון מוסיף לצללית הייחודית שלו. עיצוב התחנה משקף את הפאר והאלגנטיות של תחנות הרכבת של תחילת המאה ה-20.